Buitenschoolse opvang

Op basisschool De Wieken wordt buitenschoolse opvang aangeboden door kinderopvangorganisatie ’t Kasteeltje. Vanaf augustus 2018 wordt de school gehuisvest in een nieuw kindcentrum aan de Lidwinastraat 12 onder de naam De Avonturier. Ook op deze nieuwe locatie wordt buitenschoolse opvang aangeboden en wel door kinderopvangorganisatie Partou.Deze organisatie vangt momenteel ook al een aantal kinderen van onze school op.

‘t Kasteeltje

Op de huidige bovenbouwlocatie biedt ’t Kasteeltje voorschoolse en buitenschoolse opvang aan. In dit gebouw is een ruimte ingericht met een podium en verschillende speelhoeken. Er is een tafeleiland waaraan geknutseld / getekend en gespeeld kan worden. Verder is er een keukentje in deze ruimte zonder kook of bak mogelijkheden.In deze ruimte staat een hoekbank plus tafeltje waar plaats is voor rustige activiteiten zoals een gezelschapsspel spelen of een boekje lezen. In de aangrenzende ruimte staat een springkussen en tafelvoetbalspel. In die ruimte is ook de mogelijkheid om een film te kijken. De rustige activiteiten en het springkussen worden afgewisseld hierbij wordt gekeken naar de behoefte van de kinderen. De gang die grenst aan de twee lokalen wordt ook gebruikt voor spel hierin staan twee tafels met stoelen voor vrij spel en een Playstation. In deze gang zijn aparte toiletruimtes. Voor verdere inlichtingen verwijzen wij u naar ‘t Kasteeltje, Mevr. Jenny Tasseron tel. 073-5512843.

Buitenschoolse opvang bij Partou aan de Lidwinastraat

 

Partou en Basisschool de Wieken werken al vele jaren prettig samen. In 2018 gaan we gezamenlijk starten in het Integraal Kindcentrum in Vught Zuid.

Plezier en ontspanning na een drukke schooldag zijn bij Partou belangrijk. Kinderen kunnen vrij spelen maar hebben ook de keuze uit een breed, gevarieerd activiteitenaanbod. Buiten, bewegen en muziek staan hierbij centraal. Met verrassende activiteiten inspireren we de kinderen en helpen we ze spelenderwijs te leren en de wereld te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van vogelhuisjes, het maken in van instrumenten of opschoondag, waarin we samen het zwerfvuil in de wijk opruimen.

In de vakanties hebben we een afwisselend vakantieprogramma en trekken we er lekker op uit: op bezoek bij de jeugdnatuurwacht, een sportieve zeskampmiddag of lekker gezond koken. Of we gaan naar het bos met onze eigen Natuurbus. Onze ouders kunnen via het digitale platform en app Mijn Kind met foto’s en korte verslagen de dag van hun kind op afstand meebeleven. Hierdoor krijgen ze een nog beter beeld van wat er zich afspeelt op de bso tussen het brengen en het ophalen van hun kind.

Meer informatie over de vestiging, openingstijden, onze flexibele contractvormen en tarieven vindt u op

www.partou.nl/lidwinastraat